deallesvergelijker.nl

Het ministerie raadt reizen naar Gambia af

Staat u op het punt om een vakantie te boeken, en lijkt een reisje naar het zonnige Gambia in Afrika u wel wat? Misschien moet u dan toch overwegen om een andere bestemming voor uw zonvakantie uit de kiezen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlanders namelijk af om vakantiereizen naar Gambia te ondernemen. Dit reisadvies werd gegeven in verband met de huidige situatie in Gambia. 

Het ministerie heeft het reisadvies voor Gambia afgelopen dinsdagmiddag flink aangescherpt. In Gambia is na de verkiezingen namelijk flink wat onrust ontstaan omdat president Yahya Jammeh de macht niet wil overdragen. Op 1 december vorig jaar verloor Yahya Jammeh de verkiezingen van Adama Barrow. Dit lijkt hij echter niet te accepteren, want hij weigert om te vertrekken. Nabij gelegen landen bereiden zich voor op een militaire interventie.

Reisorganisatie TUI heeft onlangs de meeste toeristen die een vakantie bij hen geboekt hadden teruggehaald uit Gambia. Van de maar liefst 815 Nederlanders die met TUI naar Gambia zijn gereisd, zijn er op dit moment nog 38 niet terug in Nederland. Ook Corendon heeft de meeste toeristen teruggehaald. Deze beslissing werd genomen om de veiligheid van deze mensen te kunnen garanderen.

Ga terug naar ons nieuws overzicht