deallesvergelijker.nl

Schade door vandalisme

Schade aan spullen die belangrijk voor je zijn is natuurlijk altijd vervelend, maar in het geval van vandalisme misschien nog wel meer. Onnodige zaken als een kras op de auto of een steen door de voorruit kunnen voor hoge kosten zorgen en je in een nare positie brengen. Daarom is het handig om te weten welke schade wel of niet door de verzekeraar vergoed wordt, en óf de schade wel vergoed wordt.

De verzekering kijkt vaak naar hoe, in welke mate en waarom er schade aan jouw bezittingen is toegepast. Zo maakt de verzekeraar bijvoorbeeld onderscheid tussen schade door rellen en schade door vandalisme. In het geval van rellen spreekt een groep vooraf af om ergens iets te vernielen, en vandalisme kan vaak juist gezien worden als toevallige schade.

Bij een autoverzekering zijn rellen zijn verzekerd op de beperkt casco verzekering, en vandalisme is alleen gedekt bij een wa casco of allrisk autoverzekering. In het geval van de opstal- en inboedelverzekering is de schade door vandalisme en rellen bijna altijd verzekerd, maar bij een vakantiehuis of een leegstaande woning vaak niet. Controleer hier dus goed de voorwaarden. De tuin, het tuinhek of tuinmeubilair wordt vaak op dezelfde manier verzekerd als schade aan de rest van het huis.

Ga terug naar ons nieuws overzicht