deallesvergelijker.nl

Bent u verzekerd wanneer u uw auto uitleent?

 

Heeft u een eigen auto? Dan is het misschien wel eens voorgekomen dat u de auto heeft uitgeleend aan een bekende. Wanneer een vriend of familielid een auto nodig heeft, dan moet dit ook gewoon kunnen, toch? Er zijn echter wel een aantal punten waar u rekening mee moet houden wanneer u de auto uitleent. Want bent u eigenlijk wel verzekerd als de bestuurder met uw auto een ongeluk veroorzaakt of aangereden wordt?

-

Heeft de bestuurder van uw auto een rijbewijs heeft, en heeft u diegene toestemming gegeven om in uw auto te rijden? In dat geval is uw autoverzekering geldig in het geval van autoschade. Dit is echter wel alleen het geval wanneer het een incidentele leen betreft. Leent u de auto regelmatig uit, en maakt de bestuurder vaak gebruik van uw auto om bijvoorbeeld naar hun werk te rijden? Dan kan het toch verstandig zijn om dit in de polis aan te geven.

Veroorzaakt degene die uw auto leent schade? Dan hangt het af van uw verzekering of u een deel vergoed krijgt of niet. Heeft u alleen de verplichte WA-verzekering? Dan is alleen de schade gedekt die met uw auto is toegebracht aan anderen. Heeft u ook een beperkt Casco- of Allrisk verzekering? Dan krijgt u mogelijk ook schade aan uw eigen auto vergoed. Indien de gemaakte autoschade niet is gedekt op uw autoverzekering, dan blijft u verantwoordelijk voor de gemaakte kosten

Aansprakelijkheidsverzekering_afbeelding_728x90

 

OHRA Motorverzekering

Ga terug naar ons nieuws overzicht