deallesvergelijker.nl

Annuleringsverzekering afsluiten

Iedereen gaat graag wel eens op vakantie. Het is de perfecte gelegenheid om even lekker tot rust te komen en te ontspannen, of om bijvoorbeeld meer over een andere cultuur te weten te komen. Het kan echter zo zijn dat er tijdens de reis of voordat u van huis vertrekt iets gebeurt waardoor uw reis niet door kan gaan of onderbroken moet worden. In die gevallen kan het zeer van pas komen om een annuleringsverzekering afgesloten te hebben.

Dekking annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer uw reis niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overlijden van familieleden in 1e en 2e graad, een ongeval, een zwangerschap, onvrijwillige werkloosheid, et cetera. Wanneer u een reis annuleert, brengt de reisorganisatie annuleringskosten in rekening. Met een annuleringsverzekering heeft u recht op een vergoeding van deze annuleringskosten. Mocht u al op vakantie zijn, maar moet u deze afbreken? Dan zorgt een annuleringsverzekering voor een vergoeding van de gemiste vakantiedagen. Daarom is het verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen en altijd een annuleringsverzekering af te sluiten.

Kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering

Er zijn twee verschillende annuleringsverzekeringen, namelijk de kortlopende en de doorlopende. Welke de beste keuze is, is van uw type reis afhankelijk. Wanneer u slechts één keer op vakantie gaat en slechts voor die ene keer een annuleringsverzekering nodig heeft, dan kunt u het beste kiezen voor een kortlopende annuleringsverzekering. Gaat u meerdere keren peer jaar op vakantie? Dan is de doorlopende annuleringsverzekering waarschijnlijk een betere optie. De annuleringsverzekering koopt u vaak in combinatie met een reisverzekering. In de reisverzekeringvergelijker kunt u dan ook de verschillende aanbieders van annuleringsverzekering vergelijken.

Ga terug naar ons nieuws overzicht