deallesvergelijker.nl

Premie autoverzekering steeds hoger

Autoverzekeringen worden de laatste tijd steeds duurder. Dit feit kwam recent naar voren uit een onderzoek van vergelijkingssite Independer. Op dit moment hebben nog niet álle verzekeraars hun premies verhoogd, maar dit lijkt er wel aan te komen. Independer denkt dat alle verzekeraars voor het einde van dit jaar hun premies nog zullen verhogen.

De premies van WA-verzekeringen zijn de afgelopen maanden met afstand het sterkst gestegen. Uit het onderzoek blijkt dat een nieuwe WA-verzekering nu gemiddeld per jaar 89 euro meer kost dan in december vorig jaar. Dat is dus een totale stijging van maar liefst 20 procent. Beperkt cascoverzekeringen werden gemiddeld 73 euro duurder, en allrisk verzekeringen 65 euro.

Verder blijkt uit het onderzoek dat jongeren over het algemeen de grootste premiestijgingen te verwerken krijgen. Eind vorig jaar betaalen jongeren gemiddeld ongeveer 884 euro per jaar aan een nieuwe autoverzekering. Inmiddels is dit bedrag verhoogd naar 1.012 euro. De vergelijkingssite denkt nu dat veel verzekeraars een oproep van De Nederlandsche Bank hebben gevolgd. Deze omroep riep op om de premies van met name WA-verzekeringen te verhogen.

Bent u toch nog op zoek naar een autoverzekering en wilt u zeker weten dat u hier niet super veel geld aan uit geeft? Vergelijk dan nu op deze website de verschillende mogelijkheden en aanbieders van autoverzekeringen.

Ga terug naar ons nieuws overzicht