deallesvergelijker.nl

T-Mobile neemt tv-klanten van KPN en Vodafone over

De derde telecomprovider van Nederland, namelijk T-Mobile, neemt binnenkort waarschijnlijk tv-klanten van Vodafone over. De provider wil op deze manier een goede aansluiting houden bij de twee grote providers die het (mobiele) internet- en tv-aanbod in Nederland op dit moment beheersen. Het gaat hier dan om KPN, en Vodafone in combinatie met Ziggo. De overname moet op dit moment nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraden en de mededingingsautoriteiten. Naar verwachting is de deal in december helemaal afgerond.

De derde telecomprovider van Nederland, namelijk T-Mobile, neemt binnenkort waarschijnlijk tv-klanten van Vodafone over. De provider wil op deze manier een goede aansluiting houden bij de twee grote providers die het (mobiele) internet- en tv-aanbod in Nederland op dit moment beheersen. Het gaat hier dan om KPN, en Vodafone in combinatie met Ziggo. De overname moet op dit moment nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraden en de mededingingsautoriteiten. Naar verwachting is de deal in december helemaal afgerond.  

T-Mobile neemt zoals het er nu naar uit ziet in december het vaste internet- en tv-pakket van Vodafone over. Eerder deze maand werd de overname van de providers bekend gemaakt. T-Mobile heeft de extra tv- en breedbandklanten van Vodafone hard nodig, omdat de omzet van T-Mobile Nederland al jarenlang sterk terugloopt. Dit koment mede door het feit dat de provider geen vaste internetverbinding aan consumenten aanbiedt.  Verder hielp het niet dat Vodafone zelf geen vaste internetverbinding aan consumenten aanbiedt. Vodafone lijkt daarentegen juist te groeien en haar positie op de markt te versterken. Zo telt Vodafone Thuis nu bijvoorbeeld ongeveer 150.000 klanten, terwijl dit er in de maand augustus nog ‘slechts’ 120.000 waren.

Ga terug naar ons nieuws overzicht