deallesvergelijker.nl

Verzekerd bij woninghuur via Airbnb?

Veel mensen kiezen er voor om hun woning of een gedeelte van hun woning te verhuren via websites als Airbnb of Wimdu. Het verhuren van de woning biedt de verhuurder de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren als de woning tijdelijk onbewoond is, bijvoorbeeld tijdens een vakantie of wanneer u voor langere tijd in het buitenland bent. Voorheen was het zo dat aan het verhuren van de woning vele regels verbonden waren, en het was een lastig onderwerp wat betreft de verzekering. Inmiddels is het echter steeds vaker zo dat de woonverzekering ook de verhuur van de woning dekt.

Steeds meer verzekeraars nemen het verhuren van de woning op in de verzekering. Populaire aanbieders ASR, Aegon, Centraal Beheer en Nationale-Nederlanden zijn goede voorbeelden van verzekeraars die deze vorm van verzekeren inmiddels aanbieden. Wel zijn hier enkele regels aan verbonden waar de verhuurder zich aan moet houden. De woning mag om in aanmerking te komen voor de verzekering namelijk maximaal twee maanden per jaar verhuurd worden. De bewoner van de verhuurde woning moet zelf de verhuur regelen. Ook moet de bewonder zelf in de gaten houden dat er niet teveel huurders tegelijk in de woning overnachten.

Op dit moment zijn er al enkele verzekeraars die woninghuur via het internet standaard in de polis opnemen. Dit is echter lang niet altijd het geval, dus controleer wat er precies in de polis van uw inboedel- en opstalverzekering beschreven wordt.

Ga terug naar ons nieuws overzicht