deallesvergelijker.nl

De voor- en nadelen van sim only

Veel mensen kiezen tegenwoordig bij het afsluiten van een nieuw abonnement voor hun mobiele telefoon voor een sim only abonnement. Een sim only abonnement is een abonnement waarbij je betaalt voor de afgesproken verbruikskosten en dergelijke, maar niet voor een nieuwe telefoon. Deze heb je wanneer je een sim only abonnement afsluit namelijk al. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig natuurlijk wel een smartphone, en hierdoor is de keus voor sim only vaak al snel gemaakt. Maar wat zijn nou eigenlijk echt de voor- en nadelen van een sim only abonnement?

Voordeel van sim only

Het grootste voordeel van een sim only abonnement is dat een deze abonnementen flink goedkoper zijn dan gewone abonnementen met een telefoon. Dit komt natuurlijk doordat je niet voor het toestel hoeft te betalen. De abonnementskosten kunnen hierdoor wel gehalveerd worden, of soms zelfs nog lager komen te liggen! Verder worden de abonnementen bij veel providers steeds flexibeler, waardoor ze maandelijks opzegbaar zijn of eenvoudig aanpasbaar.

Nadeel sim only

Een nadeel van sommige sim only abonnementen is dat de smartphone wanneer je overstapt naar een andere provider wel sim-lock vrij moet zijn. Anders kun je deze namelijk niet gebruiken. Verder kan een sim only abonnement voor problemen zorgen wanneer je telefoon stuk gaat. Heb je een abonnement afgesloten die niet maandelijks opzegbaar is? Dan moet je deze helaas blijven betalen. Vaak er ook geen mogelijkheid om met sim only een gratis leentoestel te gebruiken en moet je er zelf voor zorgen dat de telefoon gerepareerd wordt of dat een nieuwe smartphone aanschaft.

Ga terug naar ons nieuws overzicht