deallesvergelijker.nl

Het goedkoopste abonnement

Het zal u waarschijnlijk niet verbazen maar het is daadwerkelijk goedkoper om een los mobiel toestel te kopen en daarbij een sim-only abonnement af te sluiten dan een mobiel abonnement waarbij u ook voor het toestel betaalt. Wanneer u een Sim Only abonnement afsluit betaalt u namelijk alleen voor uw bel-, SMS- en internetbundel waardoor uw rekening soms tot wel €50 per maand goedkoper uitvalt. Daarnaast hebben wij de totaalkosten van een sim-only abonnement en een los toestel met abonnementen met een toestel vergeleken en het kan in totaal tientallen tot honderden euro’s schelen!

Laat u niet misleiden

Abonnementen met een toestel zien er zeer aantrekkelijk uit, een nieuwe telefoon is namelijk een behoorlijke investering en niet iedereen heeft de mogelijkheid in één betaling een los toestel te kopen. Maar bij een abonnement met ’gratis’ toestel betaalt u maandelijks niet alleen voor de gekozen bundels maar ook een toestelprijs die in totaal tot €200 duurder kan zijn dan de aankoopprijs van een los toestel. Daarnaast zijn de abonnementsprijzen bij providers als KPN en Vodafone die abonnementen met een toestel aanbieden ook hoger dan sim-only aanbieders zoals Ben en Hollands Nieuwe. Zo betaalt u in 1 of 2 jaar niet alleen tientallen euro’s extra voor uw toestel maar ook nog eens een aantal euro per maand extra aan uw abonnementsbundels.

Rekenvoorbeeld

Samsung Galaxy Note 4 N910F Black met 2-jarig abonnement van T-mobile kost €43,50 per maand. Hierin zit inbegrepen 1000MB + 120 belminuten en onbeperkt smsen. Toestelprijs is gratis. Als al deze kosten bijelkaar worden opgeteld zijn de kosten €1044. Hiertegenover zetten we de Sim only met Samsung Galaxy Note 4 N910F Black met een 2-jarig sim-only abonnement van BEN. Voor dit abonnement krijgt u 1000MB + 300 belminuten / sms’jes per maand. De abonnementsprijs is €14 en het toestel kost eenmalig €592. Hiermee kom je op een totaal van €928. Een verschil dus van €116 in het voordeel van sim-only.

Ga terug naar ons nieuws overzicht