deallesvergelijker.nl

Overstappers kunnen tot 1 februari een verzekering afsluiten

De afgelopen weken hebben veel mensen hun zorgverzekering opgezegd met de bedoeling om over te stappen. Bent u zo iemand, en heeft u nog geen keuze kunnen maken voor een nieuwe zorgverzekering? Dan heeft u nog tot woendsdag 1 februari om dit te doen. Dinsdag 31 januari is de laatste datum waarop u de wijzingen door kunt geven. 

Wanneer u wilt overstappen, dan moet u dat dus doen in de maand januari. Dit is echter alleen mogelijk wanneer u de zorgverzekering vorig jaar al heeft opgezegd in november of december. Verder gaat de nieuwe zorgverzekering alltijd in per 1 januari, ook als u pas op de 31ste van de maand uw nieuwe zorgverzekering afsluit. Dat betekent dat u sowieso premie moet betalen over de maand januari. 

Als u gaat overstappen, dan raden wij aan om dit niet pas op het laaste moment te doen. Want ondanks dat u ook nu nog een verzekering kan afsluiten met ruime vergoedingen, heeft de verzekeraar de mogelijkheid om uw verzoek af te wijzen. Het is dus verstandig om zo spoedig mogelijk uw zaken goed voor elkaar te hebben zodat u niet voor nare verrassingen komt te staan. Wanneer u geweigerd wordt, dan krijgt u een pakket met lagere vergoedingen dat u kunt accepteren of weigeren. Gaat u niet akkoord met dit pakket, dan krijgt u waarschijnlijk slechts een basisverzekering. 

Heeft u uw oude zorgverzekering al opgezegd, maar wilt u in tussentijd een bezoekje brengen aan de huisarts of specialist? Dat is geen probleem. Omdat de nieuwe verzekering op 1 januari al in gaat loopt dit namelijk gewoon via de nieuwe verzekeraar. 

Ga terug naar ons nieuws overzicht