deallesvergelijker.nl


Stroom & Gas vergelijken

Maandelijks betalen vele huishoudens veel te veel geld aan hun energie rekening. Het is verstandig om jaarlijks over te stappen zodat u gebruik kunt maken van de welkom kortingen. U kunt daardoor vele honderden euro's per jaar besparen op uw energierekening. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Stroom & Gas
Veel gezinnen betalen honderden euro’s per jaar te veel aan energie, met regelmatig vergelijken en overstappen kunt u dit voorkomen. Er zijn veel aanbieders met verschillende prijzen, contractduur en welkomstkortingen waardoor het kiezen van een nieuwe energieleverancier verwarrend kan zijn. Deallesvergelijker.nl helpt u bij het kiezen door een compleet overzicht te geven van het aanbod, zo kunt u eenvoudig leveranciers van energie vergelijken. Door uw gezinssamenstelling, jaarverbruik in stroom en gas en de gewenste contractsoort in de energie vergelijker in te voeren wordt het aanbod gerangschikt en komt de beste en goedkoopste energie naar boven. Daarbij biedt Deallesvergelijker.nl de mogelijkheid de vier beste opties uitgebreid onderling vergelijken in prijs, contractsoort en eventuele aanbiedingen voor een goede weloverwogen keuze.

Tips bij het vergelijken van energie

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier is meestal gratis oftewel ze hebben gratis overstapservice. Uiteraard moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. kijk even in uw contract tot hoever deze loopt. Heeft u al langer dan 3 jaar hetzelfde energiecontract dan is de kans erg groot dat u gratis kunt overstappen. Heeft u zonnepanelen geef dit dan aan bij de energieaanbieder na het afsluiten van het contract. Voordat u begint met vergelijken is het handig om uw huidige energiebehoeften bij de hand te hebben en te bepalen of u groene of grijze energie wilt. De prijzen die zijn weergegeven in het overzicht staan meestal 1 of 3 jaar vast, bij stijgende energieprijzen kan dit betekenen dat u 1 of 3 jaar goedkopere energie krijgt dan bij andere leverancier maar als de prijzen dalen bent u duurder uit als u niet overstapt. Wij raden u daarom aan om jaarlijks uw energiecontract met goedkopere alternatieven te vergelijken en over te stappen als u hiermee uw maandelijkse lasten omlaag brengt. Mochten wij niet de goedkoopste zijn, kijk dan op Pricewise.nl

De goedkoopste energieleverancier

Bij het overstappen op een nieuwe energieleverancier moet u op veel dingen letten. Leveranciers proberen elkaar af te troeven met alsmaar mooiere kortingen en aanbiedingen, maar energie kost uiteraard gewoon geld. Lees daarom goed de kleine lettertjes en voorwaarden die van toepassing zijn op de aanbiedingen van een bepaalde energiemaatschappij. Korting kan bijvoorbeeld eenmalig zijn, of het kan zo zijn dat het afsluiten van een abonnement u verplicht om enkele jaren bij dezelfde energiemaatschappij te blijven. U kunt dan tussentijds niet overstappen als u ontevreden bent. Energie is bovendien altijd afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De aanbieder die het goedkoopste is voor een gezin met vier kinderen in een grote boerderij, is wellicht minder voordelig voor een alleenstaande in een appartement in de stad.

Tarieven

De leveringsprijzen van energie zijn aan verandering onderhevig. Elk half jaar worden deze tarieven opnieuw bekeken, wat soms tot stijging, en soms tot daling leidt. Ga daarom goed na in uw contract of u van uw energieleverancier een vaste of variabele prijs krijgt, en welke van de twee uw voorkeur heeft. Wanneer u voor een vaste prijs kiest, kunt er van op aan dat uw leveringsprijs niet zal stijgen gedurende de looptijd van uw contract. Maar aan de andere kant profiteert u niet van eventuele prijsdalingen. Dergelijke afspraken met betrekking tot tarieven zijn enkel van toepassing op de leveringstarieven. U kunt uzelf dus niet indekken tegen veranderingen in de belastingtarieven of netwerkkosten. Het kan zo zijn dat er enkel een vaste prijs wordt aangeboden voor stroom, terwijl de gasprijs niet vaststaat. Dit veel invloed hebben op uw kosten, omdat gas vaak het grootste gedeelte van de rekening uitmaakt. In uw contract kunt u terugvinden of naast de prijs van uw stroom, ook uw gasprijs vaststaat.