deallesvergelijker.nl


Reisverzekering vergelijken

Met een gerust gevoel op reis gaan, dat is wel zo prettig. Bij DeAllesVergelijker kunt u snel reisverzekeringen vergelijken. En wilt u medische kosten en contante gelden meeverzekeren? Ook dit is mogelijk. Wij maken vergelijken gemakkelijk!


Meer over Reisverzekering
Het is wel zo fijn om met een zeker gevoel op reis te gaan, met een reisverzekering komt u bij verloren bagage, medische kosten en andere pech alsnog gerust thuis. Deallesvergelijker.nl helpt u bij het kiezen door een compleet overzicht te geven van het aanbod, zo kunt u eenvoudig reisverzekeringen vergelijken. Door uw vakantiegegevens in de vergelijkingstool in te voeren worden de verzekeringen gerangschikt naar uw voorkeuren en kunt u eenvoudig de goedkoopste reisverzekering vinden. Deallesvergelijker.nl biedt ook mogelijkheid de beste vier verzekeringen uitgebreid onderling te vergelijken in prijs, vergoedingen en eventuele aanbiedingen zodat u een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Tips bij het vergelijken van reisverzekeringen

Aangezien geen enkele vakantie hetzelfde is, zijn er ook duidelijke verschillen tussen reisverzekeringen. Wij adviseren u daarom bij elke reis of jaarlijks reisverzekeringen elkaar te vergelijken. Voordat u gaat vergelijken, kan het handig zijn uw huidige reisverzekeringspolis en reisgegevens bij de hand te houden en alvast te bedenken welke dekkingen hier goed bij u vakantie passen. Let bij de verschillende verzekeringen op de vergoeding van medische kosten, bagage, autopechhulp en ongevallendekking. Het zou kunnen dat uw medische kosten al onder uw zorgverzekering vallen, bagagevergoeding al onder een inboedelverzekering met buitenshuis dekking valt en de ongevallendekking hoort bij uw aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer u meerdere kleine reizen in een jaar maakt, kan het goedkoper zijn een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Meerdere tijdelijke verzekeringen zijn vaak duurder dan één doorlopende verzekering. Voorkom ook onderverzekering door een speciale aanvullende verzekering af te sluiten voor water- of wintersportvakanties. Bij deze vakanties heeft u een grotere kans op ongevallen. Daarom vallen vergoedingen die met water- of wintersport te maken hebben vaak onder aanvullende verzekeringen.

Kortlopende reisverzekering

Gaat u niet zo vaak of niet heel ver op reis? Dan is er de mogelijkheid om een kortlopende verzekering (ook wel een aflopende verzekering) af te sluiten op het moment dat u op vakantie gaat. U betaalt dan niet het hele jaar door, maar alleen gedurende de periode dat u op reis bent. Kortlopende reisverzekeringen kennen vaak een maximale termijn van 180 dagen. Bij zowel de doorlopende als de kortlopende reisverzekering is het zo, dat u standaard verzekerd bent voor problemen met bagage of uw vakantieverblijf. U kunt vervolgens zelf bepalen welke dekkingen u hier nog aan toe wil voegen, bijvoorbeeld annuleringskosten of pech met een motorvoertuig. U kunt zich ook verzekeren tegen diefstal van waardevolle spullen die niet onder uw inboedelverzekering vallen, zoals geldbedragen. Let erop dat u aan moet geven of u alleen in Europa van plan bent te reizen (dit is inclusief Rusland) of dat u een verzekering met werelddekking nodig hebt.

Annuleringsverzekering afsluiten

Voor vakanties waarbij u gebruik maakt van uw eigen vervoer is het raadzaam om na te gaan in hoeverre u hiervoor verzekerd bent. Zo hebt u in sommige gevallen een aanvullende autoverzekering nodig. Als u op fietsvakantie gaat is het handig om te weten hoeveel u uitgekeerd krijgt in geval van diefstal of ernstige schade. Sommige verzekeringen dekken enkel de kosten van de fiets zelf, waar anderen ook bijkomende kosten vergoeden, zoals de reis terug naar huis met een ander transportmiddel. Als u al een fietsverzekering hebt, is het mogelijk dat deze dergelijke kosten ook dekt. Wanneer u reeds zeer goed verzekerd bent op het gebied van ziektekosten en inboedel, dan is het wellicht niet nodig om een complete reisverzekering af te sluiten. U kunt dan volstaan met een annuleringsverzekering. De annuleringsverzekering vergoedt kosten die veroorzaakt worden door een onvoorziene situatie waardoor u niet meer op reis kunt, zoals het verliezen van uw baan of een sterfgeval.