deallesvergelijker.nl

Dekking reisverzekering bij smartphonediefstal

Gaat u binnenkort op vakantie en heeft u voor de zekerheid een reisverzekering afgesloten? Dan bent u in veel gevallen goed verzekerd. Let echter wel op; een reisverzekering dekt niet alle problemen en schade die u tijdens uw reis kunt ondervinden! Denk hierbij bijvoorbeeld aan diefstal.

Een gadget die bijna iedere dag meeneemt en dus vast ook tijdens een vakantie niet zal ontbreken, is natuurlijk de mobiele telefoon. Veel vakantiegangers gebruiken die bijvoorbeeld om het thuisfront te vertellen over de reis, voor een handige routebeschrijving, of gewoon om leuke foto’s te maken. Iets wat helaas nog wel vaak gebeurt tijdens een vakantie is echter het feit dat er veel telefoons gestolen worden. Diefstal van de smartphone tijdens de vakantie is in Nederland het grootste probleem op dit vlak, en ook in 2015 stond telefoondiefstal op de eerste plaats van de gemelde schades. Maar als de telefoon gestolen wordt, dan bent u goed verzekerd toch? .. Of toch niet, want veel verzekeraars nemen de diefstal van een telefoon namelijk niet in hun aabod op. Het loont daarom om goed de kleine lettertjes door te lezen en zeker te weten wat in de polis staat.

De dekking voor smartphones bij reisverzekeringen loopt sterk uiteen en verschilt eigenlijk per reisverzekering. Hierdoor zijn er verzekeringen die er met kop en schouders bovenuit steken, maar ook juist het compleet tegenovergestelde. Bij veel bekende verzekeraars is de smartphone bij een basisverzekering zelfs helemaal niet gedekt. Verder is in de ogen van de verzekeraar ‘onvoldoende voorzichtig handelen door de verzekerde’ vaak aangemerkt als een reden om niet uit te keren, en wordt er bij telefoons die niet splinternieuw zijn naar de dagwaarde gekeken van het apparaat. Een andere optie, die sowieso de telefoon dekt, is de smartphoneverzekering. Deze verzekering moet dus als extra verzekering afgesloten worden, vaak nog naast de gewone reisverzekering. In veel gevallen is de telefoonverzekering ook geldig in het buitenland, en soms zelfs wereldwijd.

Ga terug naar ons nieuws overzicht